maanantai 28. tammikuuta 2013

Thaikoti

Tervetuloa matalaan thai kotiimme!
 Talossa on kaksi huonetta, keittiö, lämmin vesi, fani, ilmastointi, televisio, mikro, vedenkeitin ja kaksi terassia. Olen tottunut aikaisempien matkojen aikana asumaan huomattavasti vaatimattomammissa olosuhteissa, mutta tämä lienee kuitenkin melko keskitason asumus ulkomaalaiselle. Talossa on tilaa ja kaikki toimii, mutta sen kummempaa luksusta länsimaalaiselle siinä ei ole, eikä tarvitsekaan. 
Tiskiapu.
Keittiö on monissa thaimaalaisissa asumuksissa ulkona, meillä se on kuitenkin sisällä. Ulkokeittiö on kätevä, koska ruuantähteet houkuttelevat kaikenlaisia eläviä tutkimusmatkalle, varsinkin öiseen aikaan. Tiskialtaaseen jääneet ruuanmurut houkuttelvat paikalle kärpäsiä ja kärpäset taas pikkuliskoja. Tällainen tietämys motivoi tietenkin omalla tavallaan yleiseen siisteyteen ja tiskaukseen;). 

Keittiömme miinuspuoli on ehdottomasti lieden puuttuminen. Liedellä onnistuisi helpolla kanamunat, puuro tai muu pieni ruuanlaitto. Mikro on ylipäätään hieman nihkeä ajatus, saati thaimikro. Mutta koska asumuksessa kaikki muu toimii, eikä tyttökään oikeastaan syö puuroa, on kanamunille allerginen ja koska ulkona syöminen tulee vain halvemmaksi, niin mikrolla mennään.


"kotiteatteri"

Huom, thaityyliin peili hieman liian korkealla..


Thaityyliin siinä mielessä, että thaimaalaisessa rakentamisessa ja muussa on usein hyvä ajatus taustalla-kaunis peili wc:n. Mutta joskus asioita ei ole ajateltu loppuun asti: peili on liian korkealla ja juuri siinä osassa mistä jotain näkisi, on kaunis joutsenkuvio;).

Oman matkasängyn mukaanottaminen oli hyvä ratkaisu. Talojemme isännältä ei olisi ollut mahdollista saada vauvalle omaa sänkyä. Hommasimme tytön sängylle myös hyttysverkon lääkärikäyntiä vaatineen pureman jälkeen.

6 kommenttia:

 1. vitsi miten kiva ! vähän eri tyylinen kun perus bungalowi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää enemmän talotyylinen kun bungalowi. Toimii hyvin pienen kanssa;).

   Poista
 2. Onks teillä sillä uima-allasta vai meressäkö läträätte pienokaisen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole uima- allasta, joten meressä pulikoidaan:).

   Poista
 3. Kivalta näyttää ja Phanganin saari muutenkin mukavan rauhallinen paikka. Kuinka kaukana rannasta (mikä ranta) talo sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phangan on rauhallinen, bilesaaren maineestaan huolimatta. Talo sijaitsee pääkaupungin Thongsalan lähellä, ja parhaimmat rannat ovat pohjoisemmassa. Tästä kuitenkin ehkä noin parisataa metriä lähimmälle rannalle.

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).