torstai 17. tammikuuta 2013

Budjetti


Kuinka paljon täällä sitä rahaa sitten menee?
Tämä läjä, n. 5e.
Thaimaa on siitä jännä paikka, että täällä pääsee kyllä helpolla euroistaan eroon, mutta halutessaan ja osatessaan, voi elää hyvinkin säästeliäästi. Matkaudjettiin vaikuttaa moni asia:kurssi, matkan pituus, mitä aikoo tehdä ja miten haluaa elää. Kahden viikon lomamatkalla on usein laittaa enemmän rahaa kuin vaikka monen kuukauden mittaisella reissulla.
Lelusetti 0,50e.
Kolme vuotta sitten kuuden kuukauden matkallamme olin varannut rahaa käyttöön 1000e/kk. Summalla eli kivasti, pystyi harrastamaan, matkustamaan ja ostelemaan.
Silloin kurssi oli parempi, ja nykyisellä kurssilla samantasoiseen elämiseen tulisi varata euroja 1250. Silloin asuimme myös hyvin vaatimattomasti asumuksessa, mikä maksoi 50e/hlö/kk. Tällä kertaa asumiseen on panostettava enemmän, koska mukana pikkuinen lapsi. Tällä kertaa uskoisimme selviävämme asumisesta 400e/kk koko porukka.
Tavarataivas.
Hintaesimerkkejä (halpa/kalliimpi) 

talo tai bungalowi kuukaudeksi: alkeellinen 100e, pramea 700e
ateria:   kadulta tai torilta 1,5e, ravintolassa 4e

vesi: kioskista 1 litra/0,40 e, vesikuskeilta 20l/0,50e

mekko: liikkeestä 12e, torilta 3e
Muovilusikat 0,50e.
Muita hintaesimerkkejä:
thaihieronta 6e
pesula 1e/kg
vauvan ruokapurkki 1,5e
vaippapaketti 4,5e

Vauvatarvikkeet ovat muuhun hintatasoon nähden yllättävän kalliita.
Babywipesit halpakaupasta 0,50e paketti. Marketissa 3e.

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista seurata teidän matkaa! Olen itse tällainen kotihiiri, enkä hirveästi piittaa matkustelusta mutta ihailen suunnattomasti ihmisiä jotka ottavat näitä irtiottoja, kuten te. Ja ihania kuvia koko blogi täynnä :) Kieltämättä vähän kade siitä lämmöstä kun mittari näyttää täällä -22.. (!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kotihiirihän äiin "pitääkin" olla;). Tällä kertaa mies oli hieman innokkaammin lähdössä matkaan, ja me pykälässä, ja hyvä niin. Kuvia piisaa varmasti vielä lisää koska täällä on todella kaunista. No kunnon tammikuun pakkaset siellä sitten!

   Poista
 2. Adan kommenttiin viitaten meillä oli -27 aamulla, eli toinen kade täällä :) Kiitos tästä postauksesta! Ehkä mekin sitten joskus lähdetään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kylmempi siis! Tässä pintaraapaisu budjettiasioihin, niistä voisi jauhaa ja hintoja vertailla loputtomiin. On jännä, vaikka mekein kaikki on halvempaa kuin Suomessa, Thaimaassa iskee vielä joku erityispihiys-ei halua että maksaa itsensä kipeäksi jostain älyttömästä, huomatakseen hetken päästä että halvemmallakin olisi päässyt.

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).