keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Käytännönasiaa

Listasin joitain käytäntöjä koskien siisteyttä ja puhtaanapitoa, mitkä olemme todenneet Thaimaassa eläessä toimiviksi:


Biojäte
Kaikenlainen biojäte heitetään ikkunasta ulos. Miksi? Tänään ikkunasta heitetty biojäte on jo huomenna lahonnut-ötökät syöneet, maatuneet tai ainakin tummuneet.

Vessapaperi
Tarvittaessa selviää ilmankin. Ja homma hoituu miten? Käsisuihku ja aurinko ja tuuli kuivaa. Mieleeni on syöpynyt aikanaan Madventuresin Tunnan sanat: "jos sulla on paskaa naamassa, niin pyyhitkö sen paperilla vai pesetkö vedellä"?


Siivous
Päivittäinen lakaisu, nopea tiskaus ja murujen pyyhkiminen heti. Miksi? Koska ruuanmurusten kimpussa on silmänräpäyksessä murkkuarmeija. Tiskit tehdään mieluiten heti, koska muuten ruuanmurut houkuttelevat lavuaariin kärpäsiä ja kärpäset taas liskoja.

Roskis
Roikkuu aina ovenkahvassa ja pussi vaihdetaan tarvittaessa monta kertaa päivässä. Miksi? Koska murkku- ja tiesmikämuuarmeija löytää sinne tiensä hyvin nopeasti.

Ovet ja ikkunat
Pidetään aina suljettuna, koska örkit ja erikoiset pikkukärpäset löytävät tiensä sisään pian.

Valot
Pidetään vessassa aina päällä. Miksi? Koska torakat rakastavat pimeitä paikkoja, eikä ole mukava sytyttää yöllä vessan valoja ja nähdä karkuun vilistäviä torakoita.

Haavat
Puhdistetaan monta kertaa päivässä. Miksi? Koska ne tulehtuvat helposti kosteassa ja kuumassa ilmastossa ja voivat johtaa ylimääräisiin antibioottikuureihin.

Jalat
Flipflopit jätetään asunnon ulkopuolelle ja jalat huuhdellaan sisääntullessa. Miksi? Jalat ovat thaimaalaiselle jollain lailla tabu ja kengät jalassa sisällä kävely on vain inhottavaa ja epäkohteliasta. Thaimaalaiset pitävät näin myöskin kotinsa puhtaana, koska usein lattialla syödään ja nukutaan.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, ja nämä siis jos oleskelee pidemmän aikaa esim omassa talossa. Hotellinikkunasta ei kai kannata heitellä banaaninkuoria alas uima- altaaseen:).

   Poista
 2. Eikä! Sama lause on jäänyt Madventureksesta elämään mun korvien väliin. Ja voin rehellisesti sanoa, että aina reissusta koituduttua on ollut pienoinen ongelma tottua tähän karkealla-paperilla-paska-perseposkiin-tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyl pisti miettimään! Kun ollaan olevinaan niin kehittynyttä ja fiksua porukkaa täällä länsimaissa, mutta ollaanko sittenkään.?

   Poista
 3. Onpa kaipuu lämpöön (ja lähinnä aurinkoon!), onnekkaita olette :) Ihana tuo tytön haalari-mikälie!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo haalari on aivan mainio:)! Ja on tämän eteen uhrauksiakin tehty kotipuolessa, että tällainen mahdollista. Mutta uskon aurinkokaipuun, Suomessa vissiin tosi talvista nyt!

   Poista
  2. Eilen satoi vaakasuorassa räntää... Tänään sai pökkiä lumikokkareita renkaisiin kerääviä rattaita...

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).