torstai 24. tammikuuta 2013

Haad Yao, uimaranta

 
 
Huom, alhaalla paistava aamuaurinko plus kuvaajan varjo korvarenkaineen.
 

 

 Lavataksikyyti aamusta hieman suuremmalle rannalle. 150 baht ja matka turvallisesti kuljettajan kanssa etupenkillä, englantia ja thaita opetellen. Tyttö bongasi kuskin ratin vierestä pienen maskottihiiren ja oppi heti "maus" ja "muu". "Bai bai", "moonin" ja "tängjuu" tulee jo joissain tilanteissa, ainakin perässä toistettuna.

Phanganin saaren joka kuukausittaiset ja varmasti vuoden suurimmat Full Moon Partyt lähestyvät ja saari täyttyy pikkuhiljaa parikymppisistä kreisibailaajista ympäri maailmaa. Pikkuinen Thongsalan kylä kuhisee, majoitukset ovat täynnä ja lavataksikuskit painavat ympäripyöreää päivää, kun kerran kuskattavia riittää. Me kierrämme moiset pirskeet kaukaa ja välttelemme ehkä muutenkin kansoitetuimpia paikkoja. Täydenkuun juhlien aikaan kannattaa muutenkin olla hieman enemmän hereillä asioiden suhteen, koska turistimäärän lisääntyessä, myös pitkäkyntisten ja kaikenmaailman muun sekoilun, kiireen ja tohinan määrä lisääntyy.  Varsinaisena bileiltana sunnuntaina, katoamme ehkä kokonaan muille maille..

Haad Yaon ranta on saaren ehkä vilkkaimpia, mutta silti erittäin rauhallinen. Rannalla on sametinpehmeää valkoista hiekkaa, pikkuisia rantakahviloita ja vain muutamia kaupustelijoita. Juuri sopivasti elämää ja ihmisiä.

Tyttö tuntuu nauttivan silminnähden rantavedessä juoksemisesta ja hiekassa möyrimisestä. On varmasti elämys, kokea ensimmäisiä kertoja elämässään niin kokonaisvaltaisesti jotain tuollaista. Lämmin merivesi ja pehmeä hiekka sormien välissä, meressä uiminen. 

Ja tällä rannalla on lääniä juosta. Pohdimme tänään, että likka juoksisi varmaan maailman ääriin saakka jos pystyisi. Tuntuu, että hän oikein nauttii kun hänen perässään juoksee (pakkohan se on) ja välillä vain vilkaisee taakseen, vieläkö siellä joku tulee mukana. Tänään joukkoon liittyi kazakhstanilainen isoäiti samanikäisen lapsenlapsensa kanssa! Tytöt kun alkoivat leikkiä yhdessä ja tietenkin juoksennella ja siinä sitten koko porukka juoksi tytön perässä, joka tyytyväisenä johti koko joukkiota;). Ja saa sotkea! Sanoinkin, että tässä on nyt sitä muovailuvahaa mitä yksi ilta pyytelit!

4 kommenttia:

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).