maanantai 7. tammikuuta 2013

Lento

Jo lentolippuja varatessa päädyimme monen tekijän summana ehkä erikoiseenkin ratkaisuun: lentää eri lennoilla. Minä omallani ja isä ja tytär omallaan. Päätökseen vaikutti monta seikkaa, yhtenä mainittakoon kaikkien hermojen säilyminen. Minä säästyin hermoilemasta pitkää lentomatkaa taaperon kanssa (ajatuskin siitä vilkkaan taaperon kanssa saa sydämmen sykkeen nousemaan..), isä säästyi hermoilevalta äidiltä ja saisi toimia oman parhaansa mukaan (tarjoilla ehkä tiukan paikan tullen lapselle karkkia) ja tyttökin tuntuu nykyään kiukuttelevan eniten juuri äidille, joten hänkin pysyisi ehkä rauhallisempana ilman hermoilevaa äitiä.

Ehkä erikoinen ratkaisu, mutta siihen tuntuivat olevan kaikki tyytyväisiä. Ekstra bonuksena sain itselleni pari vrk täysin omaa lomaa matkustaessani ja Bangkokissa loppuporukkaa odotellessani. 

Oma lentoni sai Helsinki- Vantaan kentällä erikoisen käänteen, kun minulle tarjoutui suoran Hki-Bkk lennon sijaan mahdollisuutta matkustaa Delhin kautta. Suora lento oli ylibuukattu, joten uudesta reitityksestä Delhin kautta saisin Finnairilta suht tuntuvan korvauksen. Yksin matkustavana pystyin tietenkin tällaiseen tarjoukseen tarttumaan, ja kieltämättä korvaussumma tuntui hyvältä lisältä matkabudjettiimme. Se tulisi kattamaan kahden kuukauden kauppalaskumme reissun aikana melko varmasti.
Delhi airport
Vielä oli villasukat jalassa sumuisella lentokentällä.
 Matkalle tuli hieman lisää pituutta ja aikaa kului enemmän. Suoran lennon, noin 10 tunnin sijaan, kului tällä matkalla noin puolet enemmän aikaa. Ensin odottelua Hki-Vantaalla 4h, lento Delhiin 7h, missä odottelua 6h ja lento Bangkokiin kolmisen tuntia. Aikaerojen, vaihtojen ja odottelujen takia koko yö ja seuraava päivä meni valvoessa, siinä mielessä matkustus oli rankka. Mutta vastapainoksi sain taas roppakaupalla uusia kokemuksia, pienen pistäytymisen Intiaan (nyt tiedän miltä Intiassa tuoksuu/haisee) ja uusia tuttavuuksia. Samassa tilanteessa oli muutama muukin suomalainen, joiden kanssa matkaa oli hauska taittaa.

Tällä hetkellä olen Bangkokissa ja odottelen loppuporukkaa huomenna aamupäivällä saapuvaksi. Hieman jännittää heidän puolestaan, ovat tällä hetkellä koneessa ja voin kuvitella, että isä saa vedellä monia ässiä hihastaan matkan aikana. Kovin ässä taitaa olla kannettava dvd soitin, minkä parissa uskon ajan kuluvan. Mukana on kaikki Muumi-, Hello Kitty- ja Myyrä- dvd:t. Bonuksena tikulle ladattuja Nalle Puheja ja Totoro.

Lisäksi laitoin parivaljakolle mukaan erilaisia tehtäväpusseja, joista yksi on piirustuspussi (sis: vihko, värityskirja, värikynät), toinen askartelupussi (sis. Muumi kiiltokuvia, liimaa, tarroja ja tyhjiä korttipohjia) ja kolmas mummulta saatu yllätyspussi (sis. mini Nalle Puh trilogian ja Muumi pelikortit). Tosi tiukan paikan tullen isä voi turvautua lakritsipatukkaan tai karkkiaskiin...


Vaikka minua hieman mietityttääkin mitenhän kaikki mahtaa heillä mennä, uskon että kaikki menee loppupeleissä hyvin. Ainakin isä vakuutteli minulle, ettei ole itse lainkaan huolissaan. Tänään mieleeni kuitenkin juolahti mielikuva, miten he pamahtavat paikalle naama suklaassa ja suklaarasia kainalossa, minkä turvin loppumatka on menty... Tosin sekin on varmasti ollut siinä kohtaa paras ratkaisu, vaikka tyttö suht ilman karkkia tähän asti onkin painanut menemään:).

10 kommenttia:

 1. Mä olen todellakin niin kateellinen! Jopa tuosta lentomatkasta taaperon kanssa! Ihan sama, kunhan pääsisi vain jonnekin!
  nimim. ensi syksyä kuin kuuta nousevaa odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei ymmärrän, oot sellanen reissuluuta niinkun mäkin;). Onko teille syksyksi tulossa minkälainen reissukuvio.?

   Poista
 2. Jes! aurinkoa ja hyvää tarinankerrontaa, mukana!

  toivottavasti kaikki menee isukilla ja tytöllä hyvin, ja miksei menisi :). Mekin ollaan lähdössä torstaina lennolle, tosin puolet lyhyemmälle, mutta silti on muumit ja unelmatarhat dvd:llä mukana ;)

  Ihanaa matkanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se ihan hyvin mennyt. Mihis teillä on sitten matka? Ja hyvää reissua teillekin! Dvd laulamaan vaan:)

   Poista
 3. Hei! Mielenkiinnolla luen uutta blogiasi. Kerran olen Thaimaassa ollut. Ihana loma oli ja tyttäret (silloin 5- ja 3-v.) tykkäsivät myös kovasti. Nyt suunnitelmissa reissu noin vuoden päästä jolloin kuopuksemme olisi aika samanikäinen kuin teidän tyttö nyt. Kolmen lapsen kanssa ei ulkomaille vielä olla reissattu.

  Kaikki matkavinkit luen mielelläni kun mitään matkaa ei olla vielä varattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no siinä on varmaan jo jokunen muuttuja matkassa, kun kolmen kanssa Thaimaaseen lähtee. Hyvää reissun suunnittelua teille ja näistä kokemuksista kaikki tarvittava korvan taakse;).

   Poista
 4. voi kun mielenkiintoista alkaa seuraamaan teidän matkaa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, kun kirjottelet kuulumisia ja tarinoita tänne. Pysyy itekkin mukana täältä kotisohvalta käsin :) Ja on jotenkin lähempänä teitä :)
  t. systeri ja kele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. löysit tänne, hyvä;)! ja sehän tässä on myöskin ideana.

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).