sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Tärkeä perhe

Oma facebook etusivuni täyttyy nykyään monenmoisista ajatuksista ja elämänviisauksista. Olen kai liittynyt sivustoille ja ryhmiin ja omaan sellaisia ystäviä, ketkä jakavat kaikenlaisia hyvän, onnellisen ja viisaan elämän aatoksia.
Bongasin postausvirrasta jokin aika sitten hauskan ajatelman:  
"Sometimes you need to talk to a 2 year old just so you can understand life again".

Jäin miettimään, mitä tuo tarkoittaa. Vietänhän nimittäin alituiseen aikaani pian kaksivuotiaan kanssa. Olen muuten alkanut vastata "how old is she"- kysymyksiin: "in april two". Sen mukaan minun tulisi siis olla hyvinkin perillä ja ymmärtää, mistä tässä elämässä oikein on kysymys.
Tyttäreni tuntuu tehtailevan nykyään kaikesta perheitä. Kaikesta tulee, ja kaikille asioille pitää löytää äiti, isi ja laspi (=lapsi). Kun jossain itkee vauva, mietitään, missä hänen äitinsä mahtaa olla. Kun kädessä on pieni Hello Kitty, sille pitää saada jostain isompi äidiksi. Isovarvas on isä, pienempi varvas äiti ja pikkuvarvas lapsi. Rusinoista tehtaillaan perhe ja viinirypäleistä tulee äiti ja lapsi. Erikokoisista aurinkorasvapulloista tulee perhe. Simpukoista, kivistä, kepeistä, linnuista, kissoista, norsuista-ihan kaikista tehdään perhe ja jos esimerkiksi jossain harhailee pikku koira, ollaan erittäin huolestuneita, missä sen äiti mahtaa olla. Jopa Nalle Puh on äiti, kenellepä muulle kuin Nasulle..

Jos siis kaksi vuotias ymmärtää elämää ja mikä elämässä on tärkeää, voidaan tästä vetää johtopäätös, että perhe on tärkeä ja että kaikella (kivillä, aurinkorasvapulloilla, simpukoilla ym..) voi leikkiä;).4 kommenttia:

 1. Meidän kaksivuotiaalla sama juttu: parasta on kun pöydän ääressä istuu tätä (äiti), isishi (isi) ja vauva (se kaksivuotias ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta kyllä taitaa olla kun kaikki nuo ovat koolla! Meilläkin isi on joskus jokin "äshi";).

   Poista
 2. Toi on muuten jännä, että lapsi tekee kaikista perheitä. Meillä kolmevuotias sanoo kaikesta, että on äiti-, isi-, poika(hän itse)- ja vauva-joku. En ole keneltäkään muulta lapselta koskaan kuullut tällaista perhetehtailua, mutta näköjään ei se meidän poju ainut ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhetehtailu on kyllä hyvä sana kuvaamaan tätä ilmiötä! Ei todellakaan ole ainoa:).

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).