keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Full Moon Party-selviytymisopas

Koh Phanganin saari on siis tunnettu kreiseistä Full Moon bileistään. Bileet saivat alkunsa pienen porukan juhlista parikymmentä vuotta sitten ja tapahtuma on paisunut massiivisiksi kerran kuussa järjestettäviksi bileiksi täydenkuun aikaan Haad Rinin kaupungissa. Kuujuhlat on must juttu varsinkin nuorille bilettäjäreissaajille ja niihin osallistutaan jos vain kynnelle suinkin kyetään. Jos jostain syystä missaa täydenkuun bileet, löytyy joka viikolle omat bileensä: Half Moon Partyt, ShivaMoon tai Jungle Party.

Saarella on maine bilepaikkana, ja itsekin aikanani ajattelin että kierrän moisen saaren kaukaa, koska en itse enää ole mikään bilettäjä. Kuitenkin bilemestaa on melkeinpä vain saaren Haad Rinin pää ja muu saari on suht rauhallista ja kaunista. Mutta Full Moon bileet kannattaa tietenkin katsastaa jos saaren lähettyvillä siihen aikaan liikkuu.

Itse bileet järjestetään rannalla, missä on monia kymmeniä eri rantabaareja ja jokaisessa soi eri musiikki, aivan älyttömän lujalla! Eli bileistä voi valita parhaimmat ja jäädä juuri siihen kohtaan joraamaan!

Vaikka itse kannatan elämään luottamista ja turhan pelottelun välttämistä, ovat nämä bileet oikeasti niin kreisit, että ylimääräinen varovaisuus ja järjenkäyttö ei todellakaan ole pahitteeksi! Tässä siis joitain vinkkejä, mitä olen kuullut ja mitkä kokenut itse hyväksi Full Moon bileisiin mentäessä:
 
1. Älä ota mukaan mitään.
Rannalla bailaa tuhansia totaalijurrisia ihmisiä. Tungos on valtava ja paikalla varmasti pitkäkyntisiä Burmasta saakka. Mukaan ei kannata oikeastaan ottaa mitään- ei kameraa, kalliita koruja tai vaatteita, ei edes minkäänlaista kassia. Vain pakolliset rahat ja hyvää seuraa.
2. Älä jätä juomaa minnekään, älä ota mitään mitä tarjotaan.
 Bileissä myydään viinaa ämpäreittäin, varo ettei juomaasi laiteta tyrmäystippoja. Pullon suu kannattaa pitää suljettuna ja vartioituna.
3. Poliisit
Poliisiin ei Thaimaassa voi välttämättä luottaa kuten Suomessa. Poliisit, tai poliisienkätyrit saattavat myydä huumeita tai laittaa laukkuusi bileissä huumausaineita, jonka jälkeen pidättävät sinut. Selityksiä ei kuunnella. Saaren putkasta pääsee pois vain maksamalla isot takuusummat. En tiedä onko tämä stoori legendaa, mutta olen kuullut näin käyneen. Ks siis kohta 1!
4. Kulkeminen
Bileisiin kannattaa mennä taksilla tai autokyydillä. Skootterilla ei kannata ajaa vaarallista Haad Rinin tietä, eikä varsinkaan yöllä kun liikenne on kova eikä missään tapauksessa päihtyneenä! Joskus kuulin, että Full Moon Partyjen aikaan kuolee pari henkilöä per bileet, joten kannattaa varmistaa turvallinen kyyti bileisiin ja takaisin.
 5. Pidä yleisesti ottaen järki erityisellä tavalla päässä mukana ja muista, myös selvinpäin voi pitää hauskaa! 
En mä tiedä, voi tuntua pelottelulta ja turhalta varomiselta tämä litania, mutta itse noudattaisin erityistä varovaisuutta juuri näissä pirskeissä;). Ja perusvinkit, mitkä pätee muutenkin matkustaessa: pidä huoli itsestäsi, kaverista, käyttäydy asiallisesti ja mitä näitä nyt muita on. Ja tietenkin-pidä hauskaa;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).