torstai 14. helmikuuta 2013

Fever

Eilinen kuumeinen olo ei ollut harhaa, vaan mittari näytti iltapäivällä 37.Yöllä vilutti vaikka päällä oli huppari ja leggingsit. Unen ja horroksen lomasta tajusin, että kuume nousee entisestään. Aamulla mittari näytti 38,5. Olen harvoin kipeä.

Eikun skootterilla heti aamutuimaan hospitaaliin. Parhaiten muuten thai elämään pääsee sisälle, kun lähtee aamulla aikaisin liikenteeseen ja thaimaalaisten sekaan. Iloinen hyörinä ja rauhallinen uusi aamu alkaa. 

Lääkärireissu oli mielenkiintoinen ja koska muita potilaita ei ollut, lääkäri alkoi tenttaamaan minua Suomesta: missä se on, onko meillä oma kieli, mitä me syömme? Hän tuntui olevan oikeasti kiinnostunut ja ihmetteli miksi meillä on oma kieli ja kasvaako lumen keskellä kasvikset?

Siinä kohtaa hieman huolestuin, kun lääkäri totesi, että pitää sulkea pois denque kuumeen mahdollisuus. Minun tuli levätä sairalan petillä puolisen tuntia ja odottaa tuloksia. Onneksi tulos oli negatiivinen denquen osalta ja diagnoosina jokin muu tulehdus.

Lääkärin kirjoittaessa diagnoosiaan paikalle saapui toinen thaimaalainen iloinen mies, ilmeisesti poliklinikan liepeillä pyörivä yrittäjä ja hän kertoi tuntevansa suomalaisen miehen jolle valtio maksaa mittavan summan rahaa kuukausittain ja joka asuu Thaimaassa. Siinä sitten kävimme yhdessä läpi suomalaisia aakkosia. Oli hauska saada kosketus thaimaalaiseen kiireettömään ja ystävälliseen jutusteluun heti aamusta.

Olen siis viettänyt tämän päivän sisällä makoillen. Mies ei halua, ettei heihin tarttuisi pöpö, joten he ovat painaneet rannalta toiselle koko päivän. Minulla on siis ollut kerrankin aikaa olla rauhassa, lukea, puuhata omia juttuja ja vain olla. Toivottavasti tällä kertaa päästään kuitenkin vähemmällä, kun aikanaan 6kk:n  reissulla, jolloin sain kehooni ilmeisesti ameeban. Se diarrhea nimittäin kesti ja kesti ja sain matkan aikana jokusen antibioottikuurin vaivaan.  

6 kommenttia:

 1. parane pian! ja haha naurattaa toi kasvikset lumessa juttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Lekuri tosiaan jäi pohtimaan ja ihmetteli. Kerroin että täällä syödään perunaa:).

   Poista
 2. Voiii.. Toivottavasti tokenet nopeasti. Mä muistan ,että join tota jauhepussia intiassa ollessani ja se tais helpottaa oloa,kun kaikki tuli ulos kehosta.
  Voimia ja haleja sinne

  systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tää tästä. Joo vähän ihmettelin tätä jauhepussia kun kyseessä vaan kuume ts mitään ei tule sillä lailla ulos.. Voisinki vetää taas yhen pussin:)

   Poista
 3. Näitä sun tekstejä on kiva lukea, kun tulee aina omia flashbakkejä mieleen (ei siis kiva kuumeen osalta). Mä sain nimittäin samaisella saarella ihan järkyn taudin; kuume hipo jossakin ties missä, olin horkassa ja tärisin vaikka oli päällä miten paljon. Kohta olikin sitten kylmä kuin siperiassa, tärisin ja tutisin. En muista oksensinko, en tainnut, paskansin kyllä.
  Menin siellä paikalliselle klinikalle, olin saanut jonkun pöpön likaisesta vedestä (kiitos sinisimpukoiden, mitkä tuoksuivat "vähän oudoilta" mutta ajattelin kuuluvan asiaan...). Meni ihan tuhottoman kauan ennenkuin tokenin ja lääkärissä tuli rampattua.
  Oli mukava 10 päivän pikareissu; itse sairastin ekan viikon, Tee loppuajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, no aika massiiviselta osumalta kuulostaa tuo sunkin. Sinisimpukat...aargh, kuulostaa kyllä aika hasardilta. Mutta joo, horkassa on tullut nyt kanssa oltua, tosin kaikki on kyllä pysynyt sisällä, eli ei mikään ruokamyrkytyshässäkkä, niinkun varmaan tää mistä kerroit ja toi mikä mullakin sillon aikasemmalla reissulla. Mutta näitten kanssa oltava silleen tarkkana, ja hospitaaliin on hyvä mennä aikasessa vaiheessa ja syödä kuurit loppuun.

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).