lauantai 2. helmikuuta 2013

Päivärytmi

   Jonkin verran aikanani Thaimaata kierrettyäni, olen todennut nykyisen paikkamme olevan se omasta mielestäni miellyttävin. Juuri saarelle saapunut ystäväni kiteytti pohdintani sanomalla: " juuri tällaisen olen kuvitellut Thaimaan olevan". Ei meluisaa ja vilkasta liikennettä, kiirettä, tyrkytystä, kaupustelua, turistimassoja, vaan sopivasti kaikkea, ennenkaikkea luonnonkauneutta, rentoa ja rauhallista ilmapiiriä.  


Koska kiva paikka on löytynyt ja matkakaverina vilkas kaksivuotias ja treenaamiseen keskittynyt rentoilija, mihinkään siirtoihin matkan aikana ei ole tarvetta. Sen kummempaa kiertelyä, saarihyppelyä tai reppureissaamista ei siis ollut missään vaiheessa tiedossa.

Paikoillaan pysytään, ja eläminen täällä, on oikeastan pikkulapsiarjen elämistä erilaisissa puitteissa. Ja muksun kanssahan homma tunnetusti toimii, jos niin kutsuttu päivärytmi, eli syömis-ja unikuviot ovat jollain mallillaan. Päivärytmi on siis avainsana ja siitä avainsanasta pidetään kiinni tietenkin myös reissussa ollessa.


Päivärytmimme täällä on suurinpiirtein seuraavanlainen:

klo 7 aikoihin tyttö heräilee ja viimeistään sitä myöten koko porukka.


Sen jälkeen aamutoimia, aamupala terassilla, murukahvia ja muuta tarvittavaa.


8:20 isän aamulenkki ja parin tunnin aamutreenit.

Sinä aikana meillä uimarantareissu tai yleistä hengailua, joko kotona, salilla tai terassilla. Joskus iisousta (=siivousta), muita kotitöitä tai kärryttelyreissu kylille.

Klo 11 pintaan lounasta kotosalla.
Tämä on ravintola-annos.
Klo 12-14 välillä puolentoistatunnin päiväunet, minä aikana aikuisten lepohetki viileissä sisätiloissa, radiota kuunnellen, lukien ja netissä roikkuen.

Klo 14 välipalaa, usein mehua ja hedelmiä.

Iltapäivällä yleensä touhutaan porukalla: uimarantareissu, asioidenhoitoa, skootteriajoa, ystävien tapaamista. Oleskelua leikkipuistossa (kyllä, täällä on sellainen), kaupungilla, syömässä, jäätelöllä tai retkellä.


Klo 16-18 välillä päivällinen ulkona tai kotona.

Illalla hääräämistä kotona tai kylillä, ystävien tapaamista.

Iltapala, -pesut ja muut toimet.

Klo 21 likka maate.

Klo 23 aikuiset maate.

12 kommenttia:

 1. Vähänkö ihana rusettikuva teistä! Kuulostaa ihanan rennolta ja letkeältä teidän päivärytmi. Varmasti mahtavaa, kun saatte olla koko perheen voimin rentoutumassa. Naattikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusettihomma oli pikku läppä:) leikittiin Hello lasta ja Hello äitiä. Puitteet ovat loistavat ja erilaiset kuin kotona. Täytyy kuitenkin lisätä, että vilkas ja vipeltävä pian kaksivuotias missäpäin maailmaa, vaan pitää kuitenkin päivät suht "kiireisinä":). Kiitos, näin tehdään.

   Poista
 2. kuulostaapa päivä hyvältä! :) hei kun laitoit et syötte kotona, niin teettekö siis ite ruoan sillon? :) minkämoista ruokaa siellä tulee tehtyä? ja mitä teidän tyttö on muuten tykänny thaimaalaisesta ruoasta? tosi mielenkiintoista seurata teitä, ja täytyy ottaa korvan taa kaikki vinkit, vaikkakaan me ei varmaan pitkään aikaan tohdita lähteä reissuun lapsen kanssa..:) mut silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, aivan ja hyvät kysymykset! Ruokahommasta voisi myös tehdä oman postauksensa. Mutta tosiaan, koska meillä ei ole kuin mikro, emme varsinaisesti laita kotona ruokaa. Likan alkureissun viikon syömättömyys myös säikäytti jollain lailla niin, että mennään aika lailla sieltä mistä aita matalin.. Olemme syöneet kotona purkkiruokia (ne kun kerran menee) riisillä höystettynä. Lisäksi ravintola- annoksesta jää usein take awayta kotiin viemisiksi, joten niitä ollaan syöty myös. Täytyy sanoa, että omista hyvistä ajatuksista mahdollisimman terveellisen ruuan suhteen on täytynyt tinkiä aika paljon...Voisin tosiaan palata tähän asiaan vielä oman postauksen merkeissä vielä:).

   Poista
 3. Voi että! Räjähdän matkakuumeesta, kun katson näitä kuvia ja luen juttuja... olisi ihanaa itsekin päästä Thaimaahan omatoimimatkailemaan perheen kanssa :)

  Sinulle on muuten haaste blogissani: http://aaltoillen.blogspot.fi/2013/02/liebster-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, älä järähdä! Niin ja kyllä kaikenpituiset reissut, ihan mihin vaan lämpimään ovat mukavaa vaihtelua. Nykyään ihmiset vain tuppaavat aika paljon tekemään tällaisia pidempiä reissuja just esim Aasiaan. Ei ole kauaakaan kun oli kova juttu kun lähti kahdeksi viikoksi reissuun "normaalin" viikon sijaan;).

   Kiitos haasteesta!

   Poista
 4. kerttu ihana ! herkuttelija <3 hihi.
  ja vitsi ihana toi rusettikuva teistä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tullut herkuteltua kyllä aika lailla... Rusetit oli niin läppä, mutta ne on kyllä hauskat!

   Poista
 5. Sieltä löytyy varmasti ihania herkullisia hedelmiä. Laittaisitko näistäkin kuvia?
  Oletko ollut muuten Koh Lantalla? Mietitään matkaa sinne... Khao Lakissa ollaan käyty ja tykättiin todella. Phuket taas liian meluinen, ahdas jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No löytyy, tosin meidän tulee ostettua ihan perus banaania ja omenaa kaupasta kotiin. Mutta varmasti löytyy hedelmäkuvaakin jossain vaiheessa.

   Olen ollut Lantalla, ja mielestäni se on toiseksi kivoin paikka missä olen ollut. Khao Lakissa en ole ollutkaan. Ja Phuketissa en ole käynytkään juuri edellä mainitsemasi syyn takia;). Tämä saari on ehkä monipuolisempi, melenkiintoisempi ja toimivampi kuin Lantan pitkä suora;).

   Poista
 6. Voi että näitä kuvia on ihana katsella!!!

  VastaaPoista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).