keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kun reissataan, niin reissataan sitten kunnolla!

Tarkoituksenamme oli matkustaa Koh Phanganilta yöjunalla Bangkokiin ja jatkaa aamulla matkaa suoraan lentokentälle. Ei siis enää shoppailua, matkalaukkujen avaamista tai yötä Bangkokissa.

Tämä tarkoitti siis seuraavanlaista matkareittiä:
- lautta Koh Phangan-Suratthani, 3h
- bussi Suratthanin satamasta kaupunkiin, 2h
- juna Bangkokiin, 12h
- taksi lentokentälle 1h
- lento Suomeen, noin 13h.

Ennenkuin olimme liikkuneet metriäkään, siis vielä satamassa, olimme aikas loppu. Tyttö hyppi "ykystä ykkyyn" eli sylistä syliin ja kehitteli huutokonsertteja ja tutkimusmatkoja ties mihin. Tavroiden roudausta ja tytön kieputtelua keskipäivän auringonpaahteessa päiväuniaikaan- eli umpiväsyneenä. Naureskelimme, että vielä pienoinen siivu edessä ja nyt jo hermosta ottaa..;).

No, siitä se matka sitten taittui kuitenkin etappi kerrallaan ja pienet torkutkin tytön tuli vedettyä jossain vaiheessa. Kovin koettelemus itselleni oli ehkä tunnin kestänyt bussimatka, kun ajauduimme eri busseihin miehen kanssa, hänen roudatessaan matkatavaroitamme. Täpötäyden bussin takapenkillä, ilman vettä, hyrränä pyörivä pikkuinen sylissä pari tuntia. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun en muutenkaan kovia television ääniä siedä, oli bussissa näytettävän elokuvan äänet TÄYSILLÄ ja vielä takapenkillä erikoisbassokaiuttimet! Bonuksena siis uskomaton meteli.

Yöjuna
Thaimaalainen yöjunahan on jo aikaisemmin osoittautunut oivalliseksi tavaksi matkustaa. Isot istumapaikat muuntautuvat illan tullen ahkerien työntekijöiden avustuksella ylä- ja alapedeiksi, joissa matka taittuu rattoisasti. Pedin eteen vedetään verho ja tunnelma on jopa kodikas. Juna puksuttaa eteenpäin, matkatavarat ovat lähettyvillä ja jokunen ihminen kuljeskelee vielä verhon takana. Viimein tyttökin nukahti ja aamulla saavuimme suht virkeinä Bangkokiin. Eniten pidän yöjunassa siitä, että aamupesutkin onnistuvat pienellä kikkailulla junanvessassa. On aika voittaja olo, kun saa pestyä hiuksensa pöntön yläpuolella. Pönttö vedetään siis suoraan maahan ja raide kiitää alla.
Setä petaa petiä junassa.

Tyttö veti kokomatkan omaa settiä. Mielipuuhaa tuntuu olevan siis äidin sylistä isän syliin poukkoilu. Ja kun syliin on päästy, onkin heti jo päästävä alas, tutkimaan ympäristöä. Kantoreppua ei enää ollut matkassa mukana, olimme lainanneet sen ystävillemme ja rattaatkin oli jo pakattu, joten haasteita piisasi kun samaan aikaan toinen kantoi kahta matkalaukkua ja ratas- matkasänky yhdistelmää tai vahti tavaroita. Ja tyttö siis säntäili tutkimusmatkoillaan. Matkasänky muuten matkusti kuin varkain mukana, kun se oli pakattu rattaiden kanssa samaan pussiin.

Lentokentällä selvisi, että taas olisi mahdollisuus ilmoittauta vapaaehtoiseksi, koska lento oli jälleen ylibuukattu, ja minua lykästi taas! Uusi reittini selvisi pian- vielä yksi yö Bangkokissa ja seuraavana pävänä samalla suoralla lennolla Suomeen.
Lentosysteemistämme ja siitä, miksi päätimme jo alunperinkin lentää erikseen lisää täältä.

Myös isä intoutui oman lentonsa ylibuukkausmahdollisuudesta ja päätti tarttua siihen. Se tarkoitti heidän tapauksessaan päivän ja illan viettämistä loistohotellissa ja yölentoa Lontoon kautta Suomeen. Tosin huomattavasti pienempää korvausta vastaan. Finnairilla ylibuukkaushomma tuntui toimivan kaikenkaikkiaan huomattavasti paremmin kuin KLM:llä.

Aikamme lentoasemalla asioita ja matkatavaroita selvitellessämme ja likan perässä juostuamme, lähdimme kukin omaan hotelliimme, ja varsinaiset luksushotellit lentoaseman lähettyvillä olivatkin kyseessä. Kannattaa siis tutkailla ylibuukkaustilanteita ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi jos vain mahdollista.


Luksusbuffet.

Vietin siis vielä yhden ylimääräisen päivän ja yön Bangkokissa, loistohotellissa yöpyen, hyvin syöden ja shoppaillen. Illalla kävin lähettämässä yhdet matkalaiset omalle lennolleen Suvarnabhumin kentällä. Suomeen saavuttaessa matkustusta on kaikilla takana siis kaksi vuorokautta.
Pikku kissa kädessä.
Ja itse palasin siis vielä yöksi hotelliin odottamaan vuorostani aamuista lentoani.

2 kommenttia:

 1. Ei oo tullut mieleenkään kysellä noita ylibuukkauksia, joskus kyllä tarjottiin, mutta en voinut ottaa vastaan. Pitääkin pitää mielessä, sen verran hyvän korvauksen niistä kyllä saa!

  Hyvin näytti teidän matka menneen kaikin puolin, tervetuloa taas kotiSuomeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti pitää silmällä. Hyvin meni kaikki ja takaisin ollaan. Ei kyllä käynyt kateeksi iskää kun pari yötä valvoneena vielä kikkaili tytön kanssa neljä tuntia hiitruussa ja siihen vielä 2,5h lentomatka pikku koneessa päälle... Mutta hienosti meni loppupeleissä kaikki!

   Poista

Hienoa kun kommentoit, kiitos!
Asiattomat ja loukkaavat kommentit jätän kuitenkin julkaisematta;).